De trainer

De minfulness trainingen worden gegeven door Miryam Wilting. Ik ben werkzaam als psycholoog in de ouderenzorg. Daarnaast geef ik de officiële Mindfulness Based Stress Reduction training (MBSR) en ik ben een gecertificeerd categorie 1 trainer. Hierdoor geven een aantal zorgverzekeringen een vergoeding.

Relevante werkervaringen, opleidingen en trainingen:

– WO Psychologie arbeid en gezondheid
– Coachen van studenten en werknemers in het verkennen van hun talenten
– Wandelcoachopleiding Coachburo/Hilde Backus
– Praktijk Ondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheid Zorg (POH-GGZ)
– Cognitieve gedragstherapie (RINO)
– Post-academische Mindfulness trainersopleiding RadboudUMC (RUMC)
– Onderdeel van deze opleiding zijn twee stilteretraites van 6 etmalen.

Ik onderscheid mijzelf van andere mindfulness trainers door de combinatie psycholoog/mindfulness trainer. Hierdoor kan ik deelnemers deskundig begeleiden die kampen met spannings- of somberheidsklachten.

Buiten de werkervaringen als coach, poh-ggz en psycholoog heb ik de afgelopen jaren te maken gehad met ingrijpende gezondheidsproblemen. Van de een op de andere dag was ik nierpatiënt en het heeft mij veel moeite gekost om mijn beperkingen en onzekere toekomst te accepteren. Inmiddels heb ik een goed werkende transplantatienier mogen ontvangen en kan ik met mijn ervaringen anderen begeleiden en misschien inspireren om met chronische en/of psychische problemen en beperkingen om te gaan. Ik ervaar iedere keer weer opnieuw de helpende werking van mindfulness, niemand weet hoe de dag van morgen er uit ziet. Mindfulness helpt om iedere keer weer contact te maken met het huidige moment, te zijn, en je niet onnodig zorgen te maken over de toekomst.

Mindfulness is voor mij “een middel om door regelmatige meditatie beoefening meer te zijn in het heden, hoe dat zich ook voordoet. Of het nu prettig is of onprettig. Niet proberen het anders te willen maar iedere keer weer met vriendelijke bewuste aandacht terugkeren naar het huidige moment”.

Een andere onderscheidende kwaliteit is dat mensen zich bij mij op hun gemak voelen wanneer ik hen begeleid of train. Vertrouwen bieden is de basis van waaruit ik werk en is mijn belangrijkste werkwaarde. Ook vind ik humor en zelfrelativering belangrijk in mijn leven en mijn werk. Soms kan wat lichtheid voor meer ontspanning zorgen.

De Mindfulness Based Reduction Training

– 8 wekelijkse trainingen (met uitzondering van de schoolvakanties).
– Een stilte-ochtend van 4,5 uur.
– Inclusief een werkboek en geluidsbestanden.

Sessie 1: De automatische piloot.
Sessie 2: Helder waarnemen: gedachten zijn geen feiten.
Sessie 3: Van doen naar zijn.
Sessie 4: Erbij blijven en toelaten wat er is.
Sessie 5: Ruimte vinden om keuzes te maken
Sessie 6: Communicatie in aandacht.
Sessie 7: Hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen
Sessie 8: De achtste week duurt de rest van je leven.

Naast de trainingen ontvang je een cursusboek en geluidsbestanden om thuis te kunnen oefenen.